Det er trygt å ha elektriker på besøk. Vi følger myndighetenes anbefalinger til smittevern - Les mer

 

De siste årene har strøm som oppvarmingskilde fått et ufortjent dårlig rykte. Det har vært politisk ukorrekt å benytte strøm til oppvarming, og fokuset fra myndighetenes side har ligget på alternative energikilder. Nå er dette i ferd med å snu. Grunnen er at vi i Norge sitter på den reneste energikilden som finnes, nemlig vannkraft. Framtidsutsiktene for norsk vannkraft er positive og det ser ut til at vi har rikelig med energi til en rimelig penge i lang tid fremover.

5 gode grunner til å fyre med strøm:

  • elektrisk oppvarming er det rimeligste alternativet å installere
  • norsk strøm er miljøvennlig
  • fyring med strøm gir lave klimautslipp
  • all strømmen som benyttes blir til varme – energitapet er svært lavt
  • elektriske oppvarming kan styres effektivt fra rom til rom

Gjelder både bolig og næringseiendom

Fordelene med strøm gjelder både i boliger og i mindre næringsbygg. Nye regler gjør det nå mulig å installere elektrisk oppvarming også i næringseiendommer opp til 1000 kvadratmeter. Tidligere har det ikke vært tillatt. Resultatet er at også eiere av næringsbygg får et rimeligere alternativ til oppvarming. Beregninger viser nemlig at investeringsbehovet for vannbåren varme basert på fjernvarme eller jordvarme er svært høy og krever lang tilbakebetalingstid. I noen tilfeller kan investeringskostnaden for vannbåren varme være det dobbelte av det som kreves for lavtbyggende gulvvarme. Dette forsterkes ytterligere når nye boliger og næringsbygg oppføres etter passivhus-prinsippet og som gjør at de trenger enda mindre energi til oppvarming.

jobbepagulvet.jpgNye regler tillater nå elektrisk oppvarming i næringsbygg på inntil 1000 kvm.

 

dimplex sort stor.jpgElektrisk oppvarming er en ypperlig løsning i moderne boliger

To typer elektrisk oppvarming

Gulvvarme gir jevn og god varme som fordeler seg i rommet på en behagelig måte. Varme i gulvene gjør at man kan senke temperaturen i rommet et par grader og allikevel føle at temperaturen er god. Rask reaksjon gir god utnyttelse av strømmen og dermed bedre økonomi. Les mer om gulvvarme her.

Panelovner er ikke hva det var. Moderne panelovner har lavt energiforbruk, effektive termostater og de brenner ikke støv. Det går raskt å oppnå riktig temperatur i rommene, det er lett å opprettholde temperatursoner mellom ulike rom, og ovnene kan lett styres både individuelt og via sentralt styringssystem for å redusere energiforbruket. En panelovn er dessuten billig å installere og lett å skifte ut.

Norgeseliten leverer moderne panelovner med et spennende design som kan være med å løfte interiøret. Les mer om moderne panelovner her.

 

varmekabler_innendors_karusell_fordeler.jpgElektriske varmekabler

 

varmefolie liten.jpgLavtbyggende varmefolie
Dimplex bolig.jpgPanelovn med glassfront til bolig
Dimplex kontor.jpgPanelovn for bruk i næringsbygg

Varmestyring gir inntil 25 prosent lavere fyringsutgifter  

I tillegg til alle fordelene ved elektrisk oppvarming er det mulig å oppnå ytterligere besparelser ved å koble til et temperatur- og varmestyringssystem. Varmestyring gjør at du kan bruke strøm der du er, når du trenger den. Et varmestyringssystem vil redusere strømforbruket og kostnadene til oppvarming. Både panelovner og elektriske varmekabler kan styres fra samme enhet. De ulike styringssystemene vi tilbyr er enkle å montere og betjene. Beregninger viser at man ved effektiv varmestyring kan oppnå en reduksjon i kostnadene på inntil 25 prosent. 

Spør oss om elektrisk oppvarming

Vår anbefaling er derfor at du med god samvittighet kan bruke strøm til oppvarming i nybygg og ved rehabilitering. Norgeseliten har mer enn 2200 faglærte elektrikere over hele landet som har høy kompetanse på moderne løsninger for elektrisk oppvarming. Spør oss om hvilke fordeler du kan oppnå ved å fyre med strøm.

bakgrunn.jpg